Metta-meditation med mina favoritfraser. Andra utgåvan by Sophie Grace Meditationer audiobook

Metta-meditation med mina favoritfraser. Andra utgåvan

By Sophie Grace Meditationer
Read by Sophie Påhlsson

Plotline Books
0.24 Hours 1
Format : Digital Download (In Stock)
  • $3.95
    or 1 Credit

    ISBN: 9789189073197

Metta-meditation med mina favoritfraser visar tydligt att endast fantasin sätter gränser för hur man utformar det mantra meditationen bygger på. Metta bhavana är från början en buddistisk meditationsteknik som på engelska ofta kallas “loving-kindness”, vilket blir ungefär kärleksfull vänlighet på svenska. Detta innebär inte att meditationen är religiös. Det är rent och slätt en övning i empati och att känna gemenskap. På senare år har forskningen nämligen visat att just den här meditationstekniken redan på kort tid får positiv inverkan på vår hälsa. Anledningen tros vara att tungvikten ligger på välvilja mot andra varelser och att kontakt med andra är viktigt inte bara för vår mentala utan även vår fysiska hälsa. Vanligen fungerar det nämligen så att en metta-meditation byggs upp runt att man upprepar tre eller fyra fraser om och om igen i några minuter där man önskar att den man tänker på ska må och ha det bra. Fraserna brukar vara t.ex. ”må du vara trygg” och ”må du vara älskad”, för att nämna några. Den här meditationen är mycket lik den meditation som är utgiven som ljudboken Metta-meditation för självkärlek men har ett upplägg som mer liknar originalupplägget för en metta-meditation där du börjar med att fokusera på dig själv och sedan vidga perspektivet. Författaren har valt ut fyra fraser som får henne personligen att må väldigt bra och har valt att inleda varje fras med “må jag känna mig” istället för ”må jag vara”, då man t.ex. kan vara mycket älskad men ändå inte förstå eller inte kunna känna att man är det. Detta är en andra utgåva av meditationen som kom till när översättning till engelska skulle göras. Inför översättningen gick Sophie Påhlsson, som står bakom Sophie Grace Meditationer, igenom manuset och valde att göra vissa ändringar. T.ex. lades det till ett par minuter på slutet där du sitter och bara är i de behagliga känslor övningen förmodligen väckt. Bakgrundsmusik: Adrift 2 av Christoper Lloyd Clarke. Inläst av författaren.

Learn More
Membership Details
  • Only $12.99/month gets you 1 Credit/month
  • Cancel anytime
  • Hate a book? Then we do too, and we'll exchange it.
See how it works in 15 seconds

Summary

Summary

Metta-meditation med mina favoritfraser visar tydligt att endast fantasin sätter gränser för hur man utformar det mantra meditationen bygger på. Metta bhavana är från början en buddistisk meditationsteknik som på engelska ofta kallas “loving-kindness”, vilket blir ungefär kärleksfull vänlighet på svenska. Detta innebär inte att meditationen är religiös. Det är rent och slätt en övning i empati och att känna gemenskap. På senare år har forskningen nämligen visat att just den här meditationstekniken redan på kort tid får positiv inverkan på vår hälsa. Anledningen tros vara att tungvikten ligger på välvilja mot andra varelser och att kontakt med andra är viktigt inte bara för vår mentala utan även vår fysiska hälsa. Vanligen fungerar det nämligen så att en metta-meditation byggs upp runt att man upprepar tre eller fyra fraser om och om igen i några minuter där man önskar att den man tänker på ska må och ha det bra. Fraserna brukar vara t.ex. ”må du vara trygg” och ”må du vara älskad”, för att nämna några. Den här meditationen är mycket lik den meditation som är utgiven som ljudboken Metta-meditation för självkärlek men har ett upplägg som mer liknar originalupplägget för en metta-meditation där du börjar med att fokusera på dig själv och sedan vidga perspektivet. Författaren har valt ut fyra fraser som får henne personligen att må väldigt bra och har valt att inleda varje fras med “må jag känna mig” istället för ”må jag vara”, då man t.ex. kan vara mycket älskad men ändå inte förstå eller inte kunna känna att man är det.

Detta är en andra utgåva av meditationen som kom till när översättning till engelska skulle göras. Inför översättningen gick Sophie Påhlsson, som står bakom Sophie Grace Meditationer, igenom manuset och valde att göra vissa ändringar. T.ex. lades det till ett par minuter på slutet där du sitter och bara är i de behagliga känslor övningen förmodligen väckt. Bakgrundsmusik: Adrift 2 av Christoper Lloyd Clarke. Inläst av författaren.

Reviews

Reviews

Author

Author Bio: Sophie Grace Meditationer

Author Bio: Sophie Grace Meditationer

Titles by Author

See All

Details

Details

Available Formats : Digital Download
Category: Nonfiction/Self-Help
Runtime: 0.24
Audience: Adult
Language: Danish